DSC05840

April 20, 2012

Workshop met Pascal Jalhay bij de Lindenhoff

Waardenburg, 19 april 2012- Bijna iedereen heeft het inmiddels over duurzaamheid, originaliteit en authenticiteit. Tegelijkertijd beleven de Nederlandse restaurants geen hoogtijdagen, dus aanpassen en veranderen in zware tijden is best lastig voor veel chefs. Pascal Jalhay ziet juist kansen in traditionele producten; de bijna vergeten groenten. Deze groenten zijn inspirerend, smakelijk en hoogst verrassend. De chefs van Cuisine Détachée zorgen veelal zelf voor inspiratie en begeleiding in keukens van horeca, catering en seizoensbedrijven, maar werden deze week zelf geïnspireerd tijdens een workshop bij De Lindenhoff in Baambrugge.

Vergeten groente
Nederland was ooit een land met een verrassend en gevarieerd groenteaanbod. Mergkool, kardoen, truffelaardappelen en pastinaak zijn groentesoorten die in de hedendaagse keuken bijna niet meer bereidt worden. Afwisseling vindt maar weinig plaats in de horeca en pure smaken verdwijnen langzaam maar zeker. Iedere streek heeft zijn eigen groenten, specifieke producten en gerechten. Tijd dus om deze eerlijke streekgebonden gerechten weer op de kaart te zetten. Tijdens de demo werd onder andere een verrassend en smakelijk gerechtje gemaakt van op verschillende wijzen bereidde asperges gecombineerd met verse makreel.

Lindenhoff
Al bijna honderd jaar is deze boerderij een plek waar vlees , zuivel en groenten worden verbouwd, verwerkt en gedistribueerd. Hun visie is: teruggaan naar authentieke smaak, die op pragmatische en realistische wijze tot uitvoering wordt gebracht. Door dicht bij de natuur te blijven houdt men op de Lindenhoff de waarde van het oeroude ambacht in ere.

Pascal Jalhay
Deze met Michelin sterren bekroonde meesterkok werkt al geruime tijd als executive chef bij maaltijdproducent Marfo, onderdeel van Chef Martin. Maaltijden geïnspireerd door Pascal Jalhay worden  dagelijks voor tientallen ziekenhuizen verzorgt. Jalhay is een groot voorstander van verse, pure en seizoensgebonden ingrediënten.

 

Share
|