meer vraag naar koks

November 27, 2015

Vraag naar keukenpersoneel neemt toe

De vraag naar keukenpersoneel, en personeel in de horeca in het algemeen, is de afgelopen jaren toegenomen. Het gaat hierbij om personeel dat op oproepbasis aan de slag gaat in horecagelegenheden. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft cijfers bekend gemaakt, over de jaren 2010 t/m 2014, die dit aantonen. De groei bestaat voor 25% uit banen op oproepbasis. In andere branches, zoals voornamelijk in de zorg en de handel, groeide de interesse in oproepkrachten ook aanzienlijk.

Oproeppersoneel in de horeca populair

In totaal zijn er 537.000 banen die bestaan op basis van oproep. 1 op de 6 van al deze beschikbare oproepbanen is te vinden in de horeca. Vooral het aantal oproepbanen in totaliteit is flink gestegen. In 2010 hadden we nog te maken met een percentage van 5,1% van alle banen die werden uitgevoerd op oproepbasis. In 2014 was dit percentage al gestegen naar 7%. De veranderingen in de economie hebben de grootste invloed gehad op de stijging van dit percentage.

De beste koks in de keuken

Als professional in de horeca wilt u natuurlijk dat de beste maaltijden uw keuken verlaten, of het nu gaat om lunchgerechten of volledige diners. Het is niet altijd eenvoudig om een goede kok te vinden wanneer uw huidige kok ziek is, (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt of bijvoorbeeld vertrekt. Er zijn meer dan voldoende koks te vinden die op detacheringsbasis voor u aan de slag kunnen. We hebben het dan over koks en chef-koks die maaltijden van het hoogste niveau op tafel kunnen zetten.

Bent u op zoek naar een goed opgeleide en ervaren kok voor in uw professionele keuken? Vraag ons gerust om een vrijblijvende offerte.

Share
|