hapjes golfbaan

May 4, 2015

Lekkere hapjes ideeën voor na het golfen

Als golfbaaneigenaar weet u natuurlijk precies wie, waar en wat u nodig heeft! Na een partijtje golf heeft de sportieve mens behoefte aan een gevarieerd, maar vooral vers en verantwoord aanbod van hapjes.

Hapjes op de golfbaan

Om alle smaken te kunnen bedienen, is het belangrijk in ieder geval een aantal basisgerechten aan te bieden. Wij zetten de 5 populairste hapjes voor na het golfen onder elkaar!

1. Varieer met brood

Brood is een product dat wij Nederlanders -terecht!- verwachten. Het is ook een item waar u al uw creativiteit in kwijt kunt. Wat denkt u van verse crostinis, pasteitjes en stokbrood? U kunt deze serveren met kruidenboter, zalm, paté of heerlijke Nederlandse en buitenlandse kazen.

2. Verse salades

Of het nu gaat om rauwkost-, rode biet- of diverse pastasalades, dit verfrissende element mag niet ontbreken op de menukaart. Na een spelletje golf zal dit voedzame element zeker in de smaak vallen.

3. Verse vis

Ook met vis kunt u alle kanten op. Haring, forel, garnalen, paling en zalm kunt u zowel warm als koud serveren. In combinatie met vers fruit, maar bijvoorbeeld ook als canapé of spiesje.

4. Lekker stukje vlees

In eerste instantie kunt u denken aan de vertrouwde bitterballen en minikroketjes. Wilt u iets verrassender voor de dag komen? Een polarpuntje met gegrilde kip of een wrap met gerookte ribeye is dan misschien een idee. Heerlijke kruiden, sausjes en onder meer pijnboompitten zorgen voor een pittige bite.

5. Tafelgarnituur met een twist

Tot slot zult u de groep sportieve golfers blij maken met allerhande garnituur zoals olijven, noten en groente chips. Vergeet in dit geval ook kaas en worst niet. We brengen u op wat ideeën: Hollandse geitenkaas, boerenkaas met uitjes en brie met komkommer. Populaire worsten zijn onder meer salami, ossenworst en grillworst.

Te druk in de keuken?

Door deze 5 tips toe te passen (of een aantal daarvan) zal het z.w.s. drukker worden bij u op de golfbaan. Heeft u door deze drukte extra koks nodig? Vraag dan bij ons een offerte aan voor een tijdelijke kok!

Share
|