strandtent eten drinken

April 5, 2015

7 tips voor meer klanten in uw strandtent

Het runnen van een strandtent kan een succes zijn. De zee en de zon lokken namelijk ieder jaar weer een hoop vakantiegangers naar het strand, waardoor er op die momenten zeker genoeg behoefte is aan een lekker drankje en hapje bij uw strandtent. Maar wat nou als het aantal klanten tegenvalt en de zaken minder goed gaan als verwacht?

Meer klanten naar uw strandtent

Op de momenten dat de zaken wat minder goed gaan, zijn er gelukkig wat tips die ervoor kunnen zorgen dat u binnen een korte tijd een stuk meer klanten in uw strandtent krijgt.

Tip 1: Strandartikelen verkopen

Strandartikelen worden vaak vergeten of ze gaan stuk. Strandgangers worden dan enthousiast om een strandartikel te kopen wanneer ze deze zien hangen bij een strandtent. Zo valt uw strandtent meteen een stuk meer op.

Tip 2: Acties om klanten te lokken

Het kan een mogelijkheid zijn om bepaalde producten voor een paar uur of een hele dag te verkopen met een fikse korting. Acties als ‘happy hour’ of ‘nu 25% korting op alle ijsjes’ zijn aandachttrekkers waardoor u meteen meer opvalt.

Tip 3: Vernieuw de menukaart steeds

Klanten zijn vaak op zoek naar veelzijdigheid. Het is dan ook een mogelijkheid om bepaalde producten die niet veel verkocht worden te vervangen door iets nieuws, waardoor de klant steeds weer verrast wordt.

Tip 4: Verkoop waar de klant behoefte aan heeft

Zoek uit waarnaar uw klant op zoek is en verkoop dit. Dit zijn waarschijnlijk ijsjes, koude drankjes en kleine menu’s.

Tip 5: Reclame in hotels rondom het strand

Wanneer u reclame maakt in hotels in de buurt van het strand zullen de klanten die op zoek zijn naar een strandtent zoals die van u sneller naar u toekomen, omdat ze al van u gehoord hebben.

Tip 6: Klantvriendelijkheid en een leuke sfeer

Het is altijd erg belangrijk om de klanten die naar u toekomen een warm welkom te geven. Wanneer de klant zich op zijn gemak voelt in uw strandtent zal hij ook sneller terugkomen.

Tip 7: Maak gebruik van social media

Door gebruik te maken van social media zorgt u ervoor dat u veel meer bekendheid krijgt, omdat mensen over de hele wereld van uw strandtent gehoord kunnen hebben.

Te druk in de keuken?

Door deze zeven tips toe te passen (of een aantal daarvan) zal het z.w.s. drukker worden in uw strandtent. Heeft u door deze drukte extra koks nodig? Vraag dan bij ons een offerte aan voor een tijdelijke kok!

Share
|