gereedschap chefkok

September 17, 2014

De 5 gereedschappen die iedere kok bij zich heeft

Als kok maakt u de lekkerste gerechten klaar. Elke keer weer weet u de gasten te verrassen met uw creativiteit. Maar om uw inspiratie ook echt om te toveren in een goed menu, heeft u natuurlijk wel een professionele uitrusting nodig.

Aan het werk met de juiste koksgereedschappen

Koks zijn voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor hun uitrusting. Zo heeft u de volgende materialen nodig in de keuken:

1. Een scherpe messenset

Goede messen zijn essentieel. Met kartels, zonder kartels, groot of juist klein: ze zijn er in alle soorten en maten. Hierdoor snijdt u net zo gemakkelijk een biefstuk als dat u de groenten fijnhakt. Heeft u een uitgebreide messenset bij de hand dan grijp u nooit meer mis.

2. Messen slijpen met een aanzetstaal

Om goed met uw messen te kunnen werken, is het belangrijk dat u ze scherp houdt. Controleer dus regelmatig of ze nog aan uw eisen voldoen zodat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Zodra u merkt dat ze bot worden, heeft u dit probleem met een aanzetstaal snel weer verholpen.

3. De juiste pan voor ieder gerecht

Ieder gerecht moet weer op een andere manier bereid worden. Daarom heeft u een heel arsenaal aan pannen nodig. U heeft een eigen pan voor de soep, het vlees en zelfs om sauzen te maken. En een goede kok houdt al deze pannen natuurlijk zorgvuldig schoon.

4. Hygiënisch werken met een koksmuts

In de keuken is hygiëne uw voornaamste aandachtspunt. Iedere kok heeft dan ook een eigen koksmuts nodig. Op deze manier voorkomt u dat er haren of zweetdruppels in het eten belanden.

5. Bijzondere kruiden en specerijen

Alle koks hebben hun eigen specialiteit. Heeft u lekkere kruiden en specerijen ontdekt waardoor u een nog betere smaakbeleving krijgt? Zorg er dan voor dat u deze altijd en overal bij de hand heeft.

Heeft u de juiste opleiding en kwaliteiten om als kok aan de slag te gaan, neem dan een kijkje tussen onze actuele vacatures!

Share
|